Център за рехабилитация гр.Пловдив

Ние специализираме в лечение на ортопедични, мускулно-скелетни, неврологични и хронични болки, базирайки се на едни от най-доказаните методики в света.

рехабилитация
spinal
Борбата срещу гръбначните изкривявания е тясно свързана с профилактиката, ранната диагностика и своевременното комплексно решение.
acupuncture

Рехабилитацията е грижа, която може да ви помогне да се върнете, запазите или подобрите способностите, от които се нуждаете за ежедневието.

electrotherapy
Борбата срещу гръбначните изкривявания е тясно свързана с профилактиката, ранната диагностика и своевременното комплексно решение.
spinal
Травмите на скелетните стави и мускули представляват голяма част от всички травми в спортната медицина, с честота от 10% до 55% от всички претърпени наранявания.
manual
Болките в гърба са често срещана причина за отсъствие от работа и търсене на медицинско лечение. Като те могат да бъдат силни и изтощителни.
joint

След-оперативната рехабилитация е от ключово значение за оптималното възстановяване на пациента. След успешно проведена операция нашите рехабилитатори ще проверят вашата мобилност, сила и функция.

electrotherapy
Спортните наранявания възникват по време на упражнения или по време на участие в даден спорт. Децата са особено изложени на риск от тези видове наранявания, но възрастните също могат да ги получат.
therapeutic

Кинезиотейпинг е метод, използващ самозалепващи ленти от естествен материал, които се поставят върху кожата и подпомагат естествените възстановителни процеси на тялото.

spinal
Излекувайте, ободрете и отпуснете тялото и ума. Масажът се използва от векове за осигуряване на релаксация и възстановяване на цялото тяло – достигайки до всички основни органи и помагайки на мускулите, костите и меките тъкани да останат здрави.

Работим със следните методики:

Благодарение на много курсове и обучения, които сме преминали ние работим със следните концепции и методики:

* Концепция Mulligan 

Сравнително нова концепция за мануална терапия, базирана на принципа “Мобилизиране с движение”. Този метод е съвместен начин за интегриране на активното движение в класическата мануална терапия. Мобилизации с движение се използват, ако имате ограничение на определно движение или болки в ставите. Рехабилитаторите извършват поддържащо движение, посредством специализирани техники,  докато Вие насочвате ставата в ограничената или болезнена посока на движение. Голямото предимство на новия метод на лечение е, че той незабавно премахва болката и по този начин отново ще се движите безпроблемно. 

* Мануална терапия

Мануалната терапия е специализирана форма на физическа терапия, извършена с ръце, за разлика от физиотерапията, при която се използват апарати. При мануалната терапия нашите специалисти използват ръцете си, за да окажат натиск върху мускулната тъкан и да манипулират ставите с цел да намалят болката, причинена от мускулен спазъм, мускулно напрежение или ставна дисфункция.

* ПНУ (PNF)

Проприоцептивното нервно-мускулно улесняване (PNF) е техника за разтягане, използвана за подобряване на мускулната еластичност и е доказано, че има положителен ефект върху активния и пасивния обхват на движенията. В клинични условия PNF се използва от терапевтите за възстановяване на функционалния обхват на движение и увеличаване на силата при пациенти, които са претърпели увреждане на меките тъкани или са преминали инвазивни операции.

* Методът Макензи (McKenzie) 

Комплексен подход при лечение на проблеми, свързани както с гръбначния стълб – предимно в лумбалната област (кръста) и врата, така и при проблеми в периферните стави. Система за диагностика и лечение на мускулно-скелетни заболявания на гръбначния стълб и крайниците .
Лечението по метода на Макензи акцентира върху обучението, профилактиката и използването на техники свързани с активно участие на пациента, като се намалява намесата на кинезитерапевта чрез мануални техники. 
Ако проблемът в гръбначния стълб все пак е по-сложен, специалистите могат да използват допълнителни техники (мануална терапия), които подпомагат лечението.