Болка в гърба

Болката в гърба се счита за хронична, ако продължава три месеца или повече.Може да идва и да си отива, често носи временно облекчение, последвано от разочарование.Справянето с хроничната болка в гърба може да бъде особено трудно, ако не знаете причината.
Нашите специалисти по рехабилитация могат да ви помогнат в откриването на причините за болката в гърба.

 

Едни от най-честите причини включват:

  • Артрит на гръбначния стълб-постепенно изтъняване на хрущяла в гръбначния стълб.
  • Спинална стеноза – стесняване на гръбначния канал.
  • Дискови проблеми, като херния или изпъкнал диск.
  • Синдром на миофасциална болка-необяснима мускулна болка и чувствителност.

 

Ако източника на болката не е известен или не може да бъде лекуван, най-добрия вариант може да бъде да работите с вашия специалист за намаляване на пристъпите и за справяне с болката с нехирургично лечение.

 

Гръбначни изкривявания

Борбата срещу гръбначните изкривявания е тясно свързана с профилактиката, ранната диагностика и своевременното комплексно решение. Незабележимото начало, бавното безболезнено протичане, слабата изразеност на клиничните симптоми при децата с неправилна стойка довеждат до късното им диагностициране и лечение. Гръбначните изкривявания особено сколиозата, често се развиват прогресивно. Лечебната физкултура има решаващо значение в профилактиката и лечението на гръбначните изкривявания. Дългогодишният опит у нас потвърждава по безспорен начин, че целенасочените занимания с физически упражнения под формата на изправителна гимнастика са незаменимо средство при лечението на гръбначните изкривявания. Повишеното внимание към нея се налага поради нарастващия брой гръбначни изкривявания през последните години сред ученици и студенти. Борбата против гръбначните изкривявания трябва да започне още в детската градина, където живеят и се възпитават по-голяма част от децата, и да продължи в училището, където се организират групи по изправителна гимнастика под формата на извънкласни занимания. За структурните гръбначни изкривявания е необходимо групово или индивидуално лечение.

Методиките, които използваме за лечение на проблеми в гръбначния стълб, оказват ефективно влияние върху начина на живот !