След-оперативната рехабилитация е от ключово значение за оптималното възстановяване на пациента.След успешно проведена операция нашите рехабилитатори ще проверят вашата мобилност, сила и функция.Според фазата на възстановяване ще ви бъде изготвена рехабилитационна програма,свързана с упражнения за възвръщане на правилното движение на тялото.

Ползи от рехабилитацията след операция
От съществено значение е да знаете,че възстановяването след операция е труден и дълъг процес.Успехът на вашето лечение зависи не само от операцията, а и в това какво правите във възстановителния период след нея.Често се препоръчва рехабилитация на пациентите,които са имали операция и има основателна причина за това – тя е неразделна част от възстановяването!
Нашите специалисти в център Physio Fix рехабилитация и здраве гр. Пловдив са обучени да помагат на пациенти от всички възрасти да възвърнат силата и подвижността си след операция.Първото нещо, което прави един рехабилитатор е да проведе консултация и преглед,оглед на всички епикризи и документи издадени от други специалисти и след това да проведе необходимото лечение, чрез специфични упражнения, мобилизация и процедури.

За съжаление много хора не обръщат внимание на предписаната от лекаря им рехабилитация, въпреки, че това може да попречи на правилното възстановяване след операция.

Ето само 5 причини, поради които ще се възползвате от пост-оперативна рехабилитация :

*Подобрена мобилност-Хирургията може временно да ограничи обхвата ви на движение.Ако изпитвате затруднения със способността си да се движите, рехабилитацията може да ви помогне.
*Подобряване на кръвообращението – Кръвта пренася кислород и други хранителни вещества в тялото, което може да помогне за облекчаване на възпалението и по-бързото възстановяване.
*Подобряване на мускулната функция – редовната рехабилитация може да помогне със справянето на сковани и напрегнати мускули.Има различни процедури за разтягане, които вашия рехабилитатор може да препоръча за подобряване на функционирането на вашите мускули.
*Понижаване на болката – пациентите често се страхуват,че рехабилитация може да им причини повече болка.Напротив, упражненията и техниките, които провеждат специалистите от Physio Fix помагат за възстановяване на мускулната и ставната функция, облекчавайки болката.Тези процедури са гарантирано безопасни и съобразени с вашето състояние.
*Подобряване на баланса– Може да имате проблем с равновесието и да сте склонни на падания след проведена операция.Има определени упражнения и техники, които могат да помогнат за подобряването на баланса ви, така че да може да ходите без да се страхувате от случайно падане.