PhysioFix pLOVEdiv

Защо да изберете нас?

Ние сме екип от висококвалифицирани, позитивни и мотивирани професионалисти с дългогодишен опит в областта на рехабилитацията и здравните грижи и имаме успешна история на лечение на различни състояния и травми. 

Рехабилитацията, която практикуваме се различава от традиционната физиотерапия, където подходът е по-скоро пасивен и се използват апаратни процедури. Различаваме се и от традиционната мануална терапия по това, че концепциите, с които работим са много по-функционални, защото пациентите не стоят статично, а се движат безболезнено и активно участват в процеса. 

Във Физио Фикс Рехабилитация и Здраве всеки пациент се разглежда индивидуално. Ние създаваме персонализирани програми за лечение, които да отговарят на специфичните нужди и цели на всеки. 

Нашата цел е не само да лекуваме симптомите, но и да работим с корена на проблема, за да предотвратим бъдещи травми и заболявания. Ние не се задоволяваме с компромиси по отношение на качеството на лечението и постоянно следим напредъка на пациентите, за да гарантираме най-добрите резултати.

В стремежа си да сме максимално полезни и готови да се справим с всеки проблем, редовно посещаваме курсове в България и чужбина, чрез които да предоставим най-съвременните методики на лечение и да надграждаме знанията и уменията си.

Работим със следните методики:

Благодарение на много курсове и обучения, които редовно посещаваме, ние работим със следните концепции и методики:

 Концепция Мълиган Mulligan 

Сравнително нова концепция за мануална терапия, базирана на принципа “Мобилизиране с движение”. Този метод е съвместен начин за интегриране на активното движение в класическата мануална терапия. Ако имате ограничение на определно движение или болки в ставите се използват т.нар “мобилизации с движение”. Рехабилитаторите извършват поддържащо движение, посредством специализирани техники,  докато Вие насочвате ставата в ограничената или болезнена посока на движение. Голямото предимство на новия метод на лечение е, че той незабавно премахва болката и по този начин отново ще се движите безпроблемно. 

 Мануална терапия

Мануалната терапия е специализирана форма на физическа терапия, извършена с ръце, за разлика от физиотерапията, при която се използват апарати. При мануалната терапия нашите специалисти използват ръцете си, за да манипулират ставите с цел да намалят болката, причинена от мускулен спазъм, мускулно напрежение или ставна дисфункция.

 ПНУ (PNF)

Проприоцептивното нервно-мускулно улесняване (PNF) е техника за разтягане, използвана за подобряване на мускулната еластичност и е доказано, че има положителен ефект върху активния и пасивния обхват на движенията. В клинични условия PNF се използва от терапевтите за възстановяване на функционалния обхват на движение и увеличаване на силата при пациенти, които са претърпели увреждане на меките тъкани или са преминали инвазивни операции.

Методът Макензи (McKenzie)

Комплексен подход при лечение на проблеми, свързани както с гръбначния стълб – предимно в лумбалната област (кръста) и врата, така и при проблеми в периферните стави. Система за диагностика и лечение на мускулно-скелетни заболявания на гръбначния стълб и крайниците .
Лечението по метода на Макензи акцентира върху обучението, профилактиката и използването на техники свързани с активно участие на пациента, като се намалява намесата на кинезитерапевта. 
Ако проблемът в гръбначния стълб все пак е по-сложен, специалистите могат да използват допълнителни техники (мануална терапия), които подпомагат лечението.

Не отлагайте здравето си! Доверете се на нашите специалисти!

Позволете ни да ви помогнем да се върнете към движението!